Изграждането на система за видеонаблюдение в общите части все по-често е необходимост за жилищните блокове. Обикновено етажната собственост поставя видеонаблюдение на входа и общите части на кооперацията, когато няколко апартамента вече са били ограбени. За съжаление никой не е застрахован и препоръката ни е такава система да бъде монтирана преди нещо да се случи.

От опита който имаме с изграждането на подобни системи за видеонаблюдение, можем да кажем, че всъщност инвестицията е повече от поносима. В общия случай, за наблюдение на пространството на един вход са необходими 3 или 4 камери, едно записващо устройство, хард диск и окабеляване, което варира между 50 и 200 метра. Ако желанието Ви е да имате повече детайли, препоръчваме наблюдаваното пространство да се раздели на по-малки зони и съответно да се поставят повече камери. Отново казваме, че всеки случай е отделен и това е осреднен пример.

Камери за видеонаблюдение

Какви често срещани проблеми решава поставянето на видеонаблюдение в жилищен блок?

  • Междусъседски спорове от типа "кой направи тази гнусотия пред входа" и други подобни.
  • Винаги може да се провери кой влиза и излиза от блока за месец или повече назад във времето - Вие избирате от колко време имате нужда.
  • Освен видеонаблюдение в общите части вътре в блока, камери могат да бъдат монтирани и в околоблоковото пространство. Така съседите могат да бъдат по-спокойни за своите автомобили, които са паркирани в обхвата на камерите или за случващото се в зоната за игра на децата.
  • За подземния паркинг - записвайте евентуални ПТП, управлявайте противоречивите ситуации, идентифицирате точния час, когато превозното средство е пристигнало или е напуснало паркинга.

Не забравяйте да поставите и необходимите обозначителни табели за, че обектът е под постоянно видеонаблюдение.

Монтирането на видеонаблюдение може да бъде изключително полезно и необходимо за строителни площадки.

Обмисляте ли поставяне на видеонаблюдение във Вашата жилищна кооперация? Ние сме насреща. Свържете се с нас.