Един от въпросите, които ни задавате често, свързани с видеонаблюдението, е дали може да използвате интернет връзка от някакъв тип мобилно устройство, тъй като на обекта, който искате да наблюдавате няма възможност да се инсталира кабелен интернет.

Използването на мобилно устройство е възможно решение за този проблем, но крие и своите изненади.

Първо трябва да имате предвид, че обикновено "хот спот" устройствата имат лимит на свързаните към тях устройства и нямат RJ45 конектор. Ако планирате да наблюдавате повече камери, може да свържете към устройството за мобилен интернет (хот спот устройството), WIFI рутер и към него да свържете камерите и NVR.

В следващите редове ще опишем стъпките, чрез които можете да постигнете евтино решение проблема, рисковете от спадове в WIFI сигнала остават.

Комплекти за видеонаблюдение от Дианид

Как да свържете DVR или NVR към Hotspot интернет?

За да свържете системата си за видеонаблюдение към Hotspot интернет Ви е необходим WIFI рутер, който може да бъде конфигуриран да работи в режим "Repeater". Много вероятно е да имате стар рутер в мазето, който можете да използвате за целта.

1. Включете Hotspot мобилния рутер и го подгответе за работа, като му зададете име на WIFI мрежата и парола.

2. Настройте WIFI рутера си да работи в режим "Repeater" и го свържете към Hotspot устройството с името на мрежата и паролата.

3. След като Вашият WiFi рутер е свързан към Hotspot, свържете LAN кабела към LAN порта на WiFi рутер и свържете компютъра или лаптопа си, за да проверите дали интернет връзката работи.

4. След като сте се уверили в изправността на връзките от предните 3 точки, свържете DVR/NVR към WIFI рутера с помощта на LAN кабел.

5. Конфигурирайте мрежовите настройки на DVR/NVR в режим DHCP. Сега може да наблюдавате системата си видеонаблюдение през интернет. 

Научете повече за настройките на NVR.

Опционално свързване на NVR към мобилен интернет от "бисквитка"

Видеонаблюдение през мобилен интернет