Набиращата популярност на IP системите за видеонаблюдение се дължи на тяхната лесна инсталация и възможност за разширение, висока степен на сигурност и по-лесна интеграция с други системи за сигурност. Но какво се случва, ако в момента разполагате с аналогова система? Как да се възползвате от възможностите на IP системата без да се налага да преправяте или отстранявате съществуващото наблюдение изцяло?

Когато обмисляте разширяване на системата си за видеонаблюдение и искате да се възползвате от възможностите, които предлагат IP устройствата, но без да сменяте съществуващите си аналогови трасета, вероятно на първо място трябва да помислите за смяна на записващото си устройство. Модерните дигитални записващи устройства предлагат опция за свързване едновременно с аналогови и IP камери. Това е идеалното решение, ако вече използвате няколко аналогови камери и имате мрежова, която искате да добавите. Важно е в този случай да се запознаете с характеристиките на записващото устройство, за да сте наясно колко броя IP и аналогови камери може да комбинирате и при каква максимална резолюция за различните технологии. Изборът от такива устройства, които предлагаме е огромен, така че имаме възможност да предложим решение на максимално голямо количество ситуации.

Не пропускайте при разширяване на системата си за наблюдение да изчислите допълнителния обем данни, който ще трябва да съхранявате и, ако е необходимо, добавете капацитет към твърдия си диск.

DVR-ите могат да бъдат добавени към NVR чрез техния IP адрес. Това дава възможност аналоговите камери, които са добавени към DVR-a, да се управляват през NVR устройството.

Наясно сме, че най-плашещо при преминаването от аналогова към цифрова система е необходимостта всичко да се преокабели. Особено за големи системи това може се превърне в неосъществимо предизвикателство. Решение все пак има и то е в употребата на WIFI камери. Лесно е и ще може да използвате (в повечето случаи) кабелите за захранване и дори захранващите трансформатори, тъй като по-голямата част от камерите и преди и сега използват като стандарт захранване с напрежение DC12V.

Дори и за най-заплетените ситуации обикновено има поне едно просто решение. Надяваме се, че с тези съвети сме ви помогнали, а, ако имате допълнителни въпроси, ще се радваме да ни попитате.