Два от най-често задаваните въпроси към нас при избор на камери или готови комплекти за видеонаблюдение е "може ли да се гледат камерите през телефона" и "с кое приложение мога да гледам камерите през интернет"? В следващите редове можете да прочетете нашите предложения за приложения, с които можете да наблюдавате охранителните си камери.

XMEye

Приложението XMEye e едно много стабилно приложение, което поддържа най-важните (най-необходимите) функционалности и същевременно работи много стабилно и във версията си за Android и в тази за iOS. В публикацията ни "Видеонаблюдение през мобилен телефон" сме описали част от функциите на приложението XMEye. Неговия интуитивен потребителски интерфейс предлага възможност за лесна навигация, наблюдение на камерите на живо в реално време, както и преглед на записите от тях (записите, които се намират на твърдия диск на NVR устройството).

Като недостатък на това приложение отчитаме липсата на десктоп версия, а уеб браузър базираният клиент работи само с интернет експлорър (IE). Тук веднага бързаме да Ви успокоим, че според нас (вероятно така смятат и разработчиците на XMEye), всъщност наистина няма практическа нужда от десктоп версия за това приложение. Можете да наблюдавате камерите си на голям монитор, като го свържете към NVR-а, а да използвате приложението само за отдалечен достъп. Ако държите да го използвате и на компютъра си, ето нашето предложение как да го направите.

YCC365 Plus

Приложението се използва за управление на мини WIFI Робо камера, която можете да закупите от нас. С него извършвате както първоначалната настройка на камерата, така и последващата ѝ употреба. Тъй като камерата е роботизирана, т.е. може да бъде управлявана, всяко нейно движение се управлява чрез приложението. Можете да запазвате темплейти за нейното движение, да я насочвате в реално време, да чувате през телефона си какво се случва около камерата, както и да говорите чрез приложението с хората около камерата.

Ако прецените, че телефона Ви разполага с достатъчно пространство за запис, можете да го използвате, за да записвате видеото и аудиото от камерата. Тъй като камерата разполага със слот за карта памет, на която може да прави записите, приложението Ви дава възможност да ги преглеждате, а, ако сте избрали да използвате Cloud пространството, за да записвате - няма проблем - отново можете да използвате приложение за преглед на записите.

Можете да настроите приложението да Ви известява при наличие на движение, както и да активира автоматично записа.

Yoosee

Приложението се използва за управление на WIFI камера за външен монтаж, която можете да закупите от фирма Дианид. Употребата му е много подобно на приложението YCC365 Plus, което описахме по-горе, така че няма да се спираме конкретно на неговите функционалности.

DMSS

Мобилно приложение за дистанционно наблюдение на продуктите с марка Dahua. DMSS (Digital Mobile Surveillance System) е достъпно за Android (версия 5 или по-висока) и за iOS (версия 9 или по-висока). Много удобно приложение с мултиезична поддръжка, включително и на български език, и разбира се всички необходими функции като преглеждане на камерите на живо, както и на записите от тях. DMSS ще Ви извести веднага, ако в охраняемата зона се случи нежелано (или желано) събитие, като за това ще получите звуков съобщение, включване на наблюдение на живо от алармиращата зона или ще получите снимка на събитието.

Устройствата, които могат да бъдат управлявани от приложението са DVR, XVR, NVR, IP камери, както и други системи за контрол на достъпа. Устройствата за управление и наблюдение могат да бъдат добавяни като се използва тяхното IP/домейн, SN, DDNS или като се добавят от вече съществуващ профил.

Когато използвате опцията за преглед на живо, екранът на приложението може да бъде разделен на 1, 4, 9 или 16 полета (за наблюдение на до 16 камери едновременно). Ако желаете може да започнете запис на предаваното от определена камера директно върху паметта на телефона, а известяването при наличие на движение, покриване на камерата, напръскване със спрей, грешка в записващото устройства, загуба на връзка с някоя от камерите или дори откриване на определено лице (необходимо е съответната камера също да поддържа функцията).

Приложението разполага с огромен набор от функции, с които може да се запознаете, като разгледате пълното ръководство тук (PDF формат).

iVMS-4500

Ако сте избрали за своята система за видеонаблюдение продукти на световния лидер HIKVISION, препоръчваме да се спрете на приложението за наблюдение през телефон iVMS-4500. Разбира се, разработчиците му от HIKVISION са се погрижили то да бъде достъпно за най-разпространените операционните системи използвани в мобилните устройства. Освен това има и версия за WIndows. Разполага с поддръжка на множество езикови версии, сред които и български език. Разбира се налице са всички необходими функции за наблюдение в реално време, преглед на записи, прилагане на допълнителни настройки върху свързаните устройства, запис върху паметта на мобилното устройство, управление на PTZ камери, снимки, алармено известяване, както и възможност за връзка с Hik-Connect. Едно сигурно и удобно приложение, с което нищо няма да Ви липсва и ще можете по всяко време да наблюдавате своите обекти.

Приложение за WIFI камера

WIFI камерите, които предлагаме, работят с приложенията Yoosee и YCC365 Plus. Можем смело да препоръчаме и двете приложения като функционални и стабилно работещи, като същевременно с това редовно получават ъпдейт.

Всички приложения са налични за Android и iOS и могат да бъдат изтеглени безплатно от Google Play и App Store.