Нормално охранителните камери използват инфрачервена (IR) светлина за наблюдение на обектите, когато осветлението е слабо или напълно липсва, а образите са черно бели. При това положение е възможно в определени ситуации обектите да не могат да се различат детайлно. Ето защо Hikvision направиха една огромна стъпка, както винаги в правилната посока, за да постигнат изключително детайлно пълноцветно изображение чрез разработването на технологията ColorVu. Тя позволява да получите точна информация за цвета на косата, кожата, дрехите, превозното средство и т.н., ако се налага идентифицирането на извършител на престъпление по тези основни белези.

Какво всъщност ни дава възможност да виждаме нещата цветно?

Това са усъвършенстваната технология при производството на лещи за обективите, значителните подобрения в чувствителността и производителността на сензорите, които използват ColorVu камерите и добавената допълнителна светлина към обекта, когато това се налага. На пръв поглед малки подобрения, които водят до огромни резултати.

Обективите на камерите от серията ColorVu на Hikvision са снабдени с антиотражателно покритие оптика със свръхниска дисперсия, за да се намалят отблясъците и да се улови максимално възможното количество светлина, което е от ключово значение за рязкостта и насищането с цветове на изображението. За качественото изображение спомага и безупречната работа на самоадаптиращия се 3D DNR алгоритъм. Допълнителната светлина, която е предвидена за подпомагане на снимането, когато наоколо няма никакъв източник на осветление е проектирана също да бъде мека и в топлия спектър, така че да се избегне обезцветяване на обекта, който се снима.

Основните плюсове

Истински цветове

- точно предаване на цвят в условията на слаба осветеност

Повече информация

- ясно заснета и много по-детайлна информация в сравнение с черно белите изображения

Подобрено визуално изживяване

- F1.0 бленда позволява много повече светлина да преминава през обектива и подобрената чувствителност на сензора гарантират по-реалистичния образ на картината

Сравнение между обикновена камера и ColorVu камера

Видео презентация на технологията ColorVu