"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Това вече отдавна не е нещо, което не е достъпно като функционалност или пък е прекалено скъпо. Почти всички модели записващи устройства - NVR, DVR и хибридни устройства позволяват бързо, сигурно и безпроблемно наблюдение на камерите през телефон или друго мобилно устройство. 

Прочетете и публикацията ни за едни от най-разпространените приложения за наблюдение на камери през телефон

Много важно уточнение, което трябва да направим, въпреки, че за по-голямата част от Вас вероятно е напълно ясно - за да може да наблюдавате камерите си през някакво мобилно устройство, трябва да имате интернет връзка в близост до или на мястото, където ще бъде инсталирана камерата. В повечето случаи препоръчваме да се използва кабелна интернет връзка, тъй като при този вариант скоростта не се влияе от препядствия като стени, етажи и др., както е при WIFI мрежите.

Препоръчваме, ако имате повече камери, които искате да наблюдавате, да поставите NVR близо до рутера или да го свържете с кабел. А, ако проектът ви за видеонаблюдение предвижда да използвате само една камера, можете да се възползвате от предложения като "WIFI камера за външен монтаж" с приложението Yoosee, с помощта на което да управлявате камерата.