Вероятно много от Вас мислят, че няма значение какъв хард диск ще използват за системата си за видеонаблюдение, тъй като всички работят по един и същ начин. Само че това съвсем не е така.

Обикновено твърдите дискове, поставени в настолни компютри или лаптопи, работят средно 8 часа на ден, 6 дни в седмицата. За разлика от тях, дисковете, които са поставени в записващо устройство за видеонаблюдение са един от главните компоненти на системата, който работи 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Те трябва да са надеждни, за да могат да се използват винаги, когато се стигне до нуждата от използването им за преглед на записи.

Като цяло интензивността на употребата на хард диск в система за видеонаблюдение е от средна до висока, а евентуалната им повреда би довела до проблеми за потребителите. Поради тази причина производителите на такива твърди дискове, предлагат и допълнителни опции за възстановяване на данни от евентуално повреден диск.

Ето защо е препоръчително да се използват дискове, които са проектирани за използване при високо натоварване. 

Не забравяйте, че е добре да попитате за инсталирания във Вашата система за видеонаблюдение твърд диск, тъй като стабилността на работа на този компонент е от ключово значение.

Разгледайте всичките ни предложения за хард дискове за видеонаблюдение.