XMEye е едно от най-предпочитаните приложения за наблюдение. То позволява да гледате видео на живо от охранителните си камери, да преглеждате записите от NVR устройството, както и да правите записи локално на Вашето мобилно устройство с Android или iOS. Освен, че е безплатно, приложението предлага сигурна и стабилна връзка, като можете да добавяте лесно ново устройство със серийният му номер. 

XMeye през Internet Explorer

На xmeye.net можете да използвате данните си за вход в мобилното приложение XMEYE или да създаде нов профил. Ако вече имате създаден профил, след като се впишете ще получите достъп до всичките си регистрирани устройства и ще имате възможност както да ги наблюдавате в реално време, да правите настройки, така и да преглеждате записи и да изтегляте файловете. Неудобството идва от ограничението да се използва само с Internet Explorer (заради необходимостта от ActiveX). Edge също не поддържа ActiveX, така че единствената възможност е Internet Explorer. 

XMEye през Android емулатор

За разлика от онлайн версията, мобилното приложение на XMEye работи безотказно и за Android и за iOS. Затова тук ще разгледаме възможността да използвате мобилното приложение на Вашето PC чрез Android емулатор.

Такъв емулатор, можете да изтеглите напълно безплатно от сайта bluestacks.com. Можете да използвате и друг, но ние тествахме BlueStacks и можем да кажем, че до момента се представя отлично. Няма да се спираме подробно на инсталация на BlueStacks - нищо особено, изтеглете приложението и следвайте стъпките на инсталатора.

След като инсталирате програмата (BlueStack), трябва да създадете Google профил или може да използвате съществуващ, ако вече имате. Този профил Ви е необходим, за да получите достъп до Google Play Store (също както и при мобилния Ви телефон).

Как да използваме XMEye за PC

Можете да видите, че след като инсталирате и стартирате програмата на Вашето PC, BluStacks изглежда като начален екран на обикновен нов мобилен телефон (с Android) без инсталирани приложение. Стартирайте Play Store и намерете с търсачката приложението XMEye, след което го инсталирайте.

Сега стартирайте приложението и направете Вашата регистрация в XMEye.

Прочетете статията ни Видеонаблюдение през мобилен телефон, за да се запознаете с процеса на добавяне на NVR към приложението XMEye.