NVR устройството Ви позволява да изпращате видео файлове на отдалечен сървър чрез FTP. Така дори при проблем със записващото устройство (или кражба) ще имате резервно копие на видеозаписите. Ако притежавате собствен сървър, можете да го настроите да изпълнява тази функция. По-евтин възможен вариант е да използвате мястото за съхранение на споделения си хостинг план. 

Главно меню > Мрежа > Мрежи услуги > FTP (двоен клик)

Включете функцията, като използвате отметката, след което въведете нужните данни за достъп до вашия ftp сървър. Тествайте връзката с "Тест" бутона, ако всичко е наред, продължете нататък.

Главно меню > Аларма > Интелигентно движение

От "канал" изберете номера на камерата, която искате да настроите. Задайте "чувствителност" (ако искате може да експериментирате) и изберете "регион", в който да проследявате движението (маркираните в червено квадратчета са активната зона). Задайте период от денонощието, през който функцията да е активна.

За "интервал" задайте период между 0-2 сек. Това ще бъде интервалът от време, от откриването на движение пред камерата до започване на някакво действие. Било изпращане на e-mail съобщение, изпращане на файл до ftp сървър или друго. "Забавяне" можете да настроите на около 10 секунди. Това в интервалът от време, през който действието ще продължи след последното открито движение в охраняемата зона. Изберете отметката на "FTP качване".

Сега при детекция на движение пред камерата, NVR ще изпраща файловете на изпрания ftp сървър. Не забравяйте да тествате дали сте свършили работата правилно.

Ако не разполагате с инсталирана програма, с която да преглеждате изпратените до ftp сървъра файлове, с разширение .h264, може да използвате безплатен онлайн ковертор като този.

Към предложенията ни за видеонаблюдение