Какво прави IR-cut?

IR-cut е филтър за инфрачервена светлина. Намира се между обектива и сензора на IP камерата като най-често се управлява от електромагнит.

Филтърът е проектиран да блокира или пропусне инфрачервената светлина, за да осигури реално, висококачествено цветно възпроизвеждане на изображението през деня и през нощта.

Какво е инфрачервената светлина?

Човешките очи могат да видят светлина с дължина на вълната между 400 - 700 nm (нанометър). Инфрачервената светлина обхваща диапазона 700 nm до 1000 nm. Тя е невидима за човешкото око, но сензорът за IP камерата я открива и използва.

Как работи IR-cut (инфраред изрязване)?

През деня IR филтърът е включен. Така той блокира инфрачервената светлина и позволява само видимата (за човешкото око) светлина да преминава през него. Това гарантира, че цветовете на изображението ще са реални - точно както човешкото око ги вижда.

През нощта (или в условия на слаба светлина), IR филтърът се изключва, така че IR и всички други форми на светлина могат да достигнат сензора (CCD / CMOS). Сензорът за изображения може да получи достатъчно светлина, за още по-добра видимост камерата превключва в черно-бял режим, който дава по-голяма чувствителност към инфрачервената светлина.

Към предложенията ни за видеонаблюдение