Навигация
Вашата количка

8 канален NVR

8 канален NVR
8 канален NVR
8 канален NVR
8 канален NVR
8 канален NVR
  • Наличност: В наличност
  • Производител: Китай
  • Модел: 8-nvr-N6708R-GL
114.00 лева
Без данък: 95.00 лева

Бърза поръчка

Антибот проверка

Основни характеристики

Основни характеристики на записващото устройство
Тип NVR
Максимален брой камери за свързване 8
Компресия H.264, H.265+
Поддържани твърди дискове 1 SATA до 4TB
Видео изходи 1xVGA и 1xHDMI; Поддържани резолюции на видео изходите:1024x768; 1280x1024; 1440x900; 1920x1080; 2560x1440
Аудио запис Да
Гаранция 2 г. (за физически и юридически лица)

Мрежов видеорекордер поддържащ до 8 IP камери. Безплатно мобилно приложение за Android и iOS за наблюдение през телефон. Функция за засичане на движение.

Максимална поддържана резолюция на камерите:8 камери до 4MP или 4 камери с резолюция 5Mpx

Компресия:H.264, H.265+

Поддържан харддиск:1 SATA до 4TB

e-Cloud(P2P):Възможност за отдалечено наблюдаване без необходимост от реално IP

Поддържани мобилни операционни системи:iPhone OS, Android

Мобилно приложение:XMEye

Резолюция на видео изхода:Full HD - 2MPx

Видео изходи:1xVGA и 1xHDMI

Поддържани резолюции на видео изходите:1024x768; 1280x1024; 1440x900; 1920x1080; 2560x1440

Методи на запис:Непрекъснато, в определени часови интервали, при движение, при алармено събитие

Система:PAL

Налични езици на графичното меню:Български, английски, немски, руски и други.

Интерфейси:RJ45, 2xUSB

Поддържани протоколи:NETIP, ONVIF (за съвместимост между продуктите на различни производители)

Поддържани мрежови протоколи:SMTP, FTP, HTTP, DHCP, DNS, TCP/IP, UPNP, DDNS, PPPoE

Известяване:Възможност за известяване при движение по електронна поща

Гаранция:2 години

Защо да избера този модел записващо устройство?

1. 8 каналното записващо устройство модел 8-nvr-N6708R-GL предлага голямо разнообразие от функционалности и се доказа като изключително стабилно устройство за запис на охранителни камери.

2. Цената на устройството е изключително конкурентна.

3. Въпреки, че няма да се наложи да я ползвате имате 2 години пълна гаранция за продукта.

4. Устройството поддържа запис на до 8 камери с резолюция 4MP или по-ниска и до 4 камери с резолюция 5MP. Предлага възможност за запис с компресия H.265+, която значително намалява обема на данните и по този начин удължава времето за съхранение на записите. Може да създавате допълнително копие на записите си на отдалечен сървър чрез различните мрежови протоколи за връзки, които предоставя устройството.

5. 8 каналният NVR поддържа ONVIF протокол за съвместимост с устройства за видеонаблюдение на различни производители.

6. Предлага удобна криптирана връзка с мобилно приложение (XMEye), чрез което може да наблюдаватe камерите на живо, както и да преглеждатe записите. Чрез приложението може да получавате известие при настъпило алармено събитие, за да реагирате своевременно при създала се ситуация.

Мрежов видео рекордер (NVR устройство) с поддръжка на до 8 IP камери с различна резолюция, подходяща за Вашите нужди (макс. 4 Mpx) или 4 IP камери с резолюция 5Mpx. Можете да наблюдавате вашите камери и чрез безплатно мобилно приложение за Android и iOS. NVR устройството предлага множество функции, които ще направят наблюдението на обектите ви качествено и ефективно. Настройката и администрацията на устройството се извършват чрез USB мишка, включена в комплекта.

Обърнете внимание на поддържаните резолюции на видео изходите! Проверете дали монитора, който ще ползвате поддържа някоя от описаните, тъй като е възможно да не успеете да свържете NVR-а към монитор, ако той поддържа различни от стандартните резолюции.

Устройството се предлага без хард диск.

В това ръководство ще откриете информация и описание на често използваните функции на NVR.

Важни предупреждения

Не поставяйте тежки предмети върху NVR.

Не позволявайте на твърди вещества или вода да проникнат в NVR.

Препоръчително е редовно да премахвате праха от платките, конекторите, вентилаторите, кутия и др. Преди да започнете да почиствате прах, изключете захранването от контакта.

Не разглобявайте или ремонтирайте сами NVR. Не подменяйте компонентите сами.

Използвайте NVR при температури между 0 и 40 ℃ . Избягвайте пряка слънчева светлина. Дръжте далеч от източници на топлина.

Не използвайте NVR във влажна среда.

Не използвайте NVR в опушена или прашна среда.

Осигурете стабилно място за инсталирането NVR.

NVR може да се използва индивидуално или онлайн като част от мрежа за видеонаблюдение. Може да използвате устройството за видеонаблюдение в банка, паркинг, жилище, фабрика, склад, охрана и т.н. - където има нужда от такъв тип охранителна дейност.

Основни функции

Наблюдение в реално време

NVR разполага с два изхода за връзка с монитор VGA и HDMI. Възможно е и отдалечено наблюдение в реално време.

Съхранение

Съхранение на твърд диск с различен капацитет във формат гарантиращ безопасността на данните.

Компресия

Компресия в реално време, която запазва качеството на изображението и намалява значително големината на файловете.

Резервно копие

Можете да свържете допълнително устройство чрез USB порт и да изтеглите копие на записаните файлове.

Възпроизвеждане

Видео запис в реално време, търсене, възпроизвеждане, наблюдение онлайн, проверка на запис, изтегляне и т.н. Увеличение на произволен регион наблюдаваните области.

Онлайн опериране

Управление на видеокамери с PTZ контрол през интернет.

Интелигентна работа

Настройка на функциите чрез USB мишка

Външен вид

Преден панел

- Индикаторни светлини - захранване, HDD.

Заден панел

- Захранване

- Мрежов конектор (RJ45)

- VGA

- HDMI

- 2xUSB

Инсталация на хард диск

Преди първото включване е необходимо да инсталирате харддиск.

Основни функции

Включване

Включете захранването. Светлинният индикатор ще започне да свети. Настройката по подразбиране на видео изхода е режим на извеждане на няколко прозореца (2, 4, 8, 16...). 

Уверете се, че подавадате правилното напрежение към NVR.

Препоръчва се употребата на UPS за защита от смущения в напрежението. 

Изключване

Натиснете десен бутон на мишката и изберете “Излизане”. След това изберете опцията “изключване”. На екрана ще се изпише съобщение, че можете да изключите захранването. Сега можете спокойно да изключите захранването на NVR (издърпайте щепсела от електрическата мрежа).

Вход в системата 

След като NVR зареди, потребителят трябва да се впише в системата с потребителско име и парола, за да има достъп до съответните функции. По подразбиране потребителското име е admin без парола. Препоръчва се след първото включване веднага да ги промените, за да предотвратите нежелан достъп до устройството. За да настроите потребителските групи, трябва да влезнете в Главно меню > Система > Регистър (или потребители). 

Има две групи потребители. “Администратор” - с пълни права за достъп и “потребител” - с ограничен достъп (например само достъп до видеото на живо от една камера).

Преглед на записите

На начален екран натиснете десен бутон и изберете преглед. Ще се отвори прозорец, в който трябва да изберете камерата, от която искате да преглеждате записи (в долния десен ъгъл 1-8). От календара избирате дата, за която ще преглеждате записите. От часовата лента изберете между 0 и 24 часа, за да изберете часовата зона на записите. Имате възможност да избирате и скорост на преглеждане на записите (до х8).

Записване

От начален екран натиснете десен бутон, изберете Главно меню > Настройки. Тук имате възможност да изберете настройките за запис на всяка камера поотделно.

Изберете Метод > Списък, след това настройте всеки канал поотделно, като изберете съответния канал и направете желаните настройки. 

Изберете дни от седмицата, както и часовия период, през които искате да записва съответната камера. Ако изберете метод на записване “Нормален”, камерата ще записва постоянно в съответствие с Вашите предпочитания. Повторете за всички налични камери.

Имате възможност да изберете съответната IP камера да записва само при наличие на движение. За целта вместо “Нормален” режим на записване, изберете “Детекция”.

За да работи правилно режимът на запис “детекция”, е необходимо да направите малко допълнителни настройки. От Главно меню > Аларма, изберете интелигентно движение. Активирайте за съответния канал и изберете регион (от бутона), в който да с засича движение (избраните в червено квадратчета).

Изберете период, в който да е активна детекцията на движение. Изберете канал за запис - най-удобно е канала на запис да е еднакъв с текущия канал.

Изберете Интервал в порядъка 0-2 сек. и забавяне около 15 сек. Другите настройки можете да ги игнорирате на този етап.

Не забравяйте всеки път след като правите промени на някоя от настройките, да я потвърдите като натиснете бутона ОК.

Когато някой от каналите записва, в долния десен ъгъл на канала се появява икона наподобяваща видеокасета.

Създаване на резервно копие

Може да направите резервно копие на видео файловете на външен диск или USB памет. Устройството трябва да се инсталира преди да може да записвате върху него. Опцията е достъпна тук: Главно меню > Система > Запис. Това става като включите устройството в USB порта на задния панел на NVR. След това натиснете бутона “Детект”.

Изберете “изтриване”, ако е необходимо да форматирате устройството. Имайте предвид, че всички записани файлове на устройството, ако има такива, ще бъдат изтрити.

Маркирайте канала (камерата), на който искате да направите резервно копие и изберете времевия диапазон, за който искате копие.  Необходимо е да се избере начална дата и час, както и крайна дата и час. За да се заредят всички записани файлове от този период, натиснете бутона добави. След това изберете формат на бекъп файла, маркирайте всички файлове, на които искате да направите резервно копие.и натиснете бутона старт. Сега изчакайте файловете да се качат на USB паметта. Затворете прозорците и извадете паметта от USB порта.

Основни настройки на системата

Изберете Главно меню > Система > Общи. Тук имате възможност да зададете име на устройството, език за графичната навигация и какво да се случва след като хард дискът се запълни. Препоръчителната настройка е “Презаписва”. Така, когато капацитета на диска се запълни, най-старите файлове ще започнат автоматично да се изтриват и на тяхно място ще се записват новите. 

За да може да преглеждате/записвате с коректно време е важно да настроите коректно датата и часа на NVR устройството. Изберете Главно меню > Дата и Час.

Компресия и кодиране

Главно меню > Система > Кодиране.

Изберете конкретен канал, за да направите нужните настройки за него. Лявата колона с настройки е за качеството на изображението при запис и преглед на локалния монитор, свързан към NVR. В дясната колона са настройките за предаване и отдалечено наблюдение на камерите онлайн. Препоръчваме за дясната колона настройки да изберете по-ниско качество.

Задайте компресия H.265 ако е налична или H.264. Изберете резолюцията - ще имате различни опции, в зависимост от IP камерите, които сте свързали. 

Препоръчваме в настройката “кадри в секунда” да изберете 20 или повече в лявата колона и 15 или по-малко в лявата. След като направите настройката за всеки канал, не забравяйте да потвърдите избора си с бутона ОК.

Настройки на мрежата

Главно меню > Мрежа

Настройки по подразбиране:

IP address - 192.168.1.10

Subnet mask - 255.255.255.0

Gateway - 192.168.1.1

Изберете отметката DHCP, ако искате да позволите автоматично задаване на IP адрес на устройството (необходимо е DHCP функцията да е активирана и на рутера, към който е свързан NVR (ако е свързан)).

Мрежови услуги

Главно меню > Мрежа > Мрежи услуги

Ако искате да се възползвате от някои допълнителни функции, е необходимо да направите настройки за достъп.

NVR може да изпраща e-mail при всяка алармена ситуация, като засичане на движение например. За целта трябва да зададете коректни настройки на опцията “EMAIL”. За да я достъпите кликнете двукратно върху нея.

Ще дадем пример с електронна поща в gmail. 

Изберете отметката “Включване”. За SMTP сървър изберете smtp.gmail.com. В полето “Криптиране” изберете SSL. Полето “Порт” ще се промени автоматично на 465 (въведете това число е не се настрои автоматично). За “Потребителско име”, “Изпращач” и “Получател”, изберете Вашият пощенски адрес в gmail (*****@gmail.com). В полето “Парола” въведете паролата си за пощата. Можете да въведете и “Заглавие” на съобщението за Ваша информация. Натиснете бутона за тестване, за да проверите дали всичко работи коректно. Ако е така, изберете ОК. След това в секцията Аларма > Интелигентно движение изберете “e-mail”, за да активирате изпращането на съобщение по пощата, когато е открито движение в избраната зона на камерата.

Настройки по подразбиране

Ако нещо се обърка, винаги може да върнете настройките по подразбиране на Вашият NVR. 

Главно меню > Напреднал > Възстанови

Можете да изберете дали да върнете всички настройки в начална позиция или само част от тях като изберете отметките.

Възстановяване на забравена парола

Винаги, когато монтираме нова система за видеонаблюдение, даваме препоръка на клиентите ни да добавят парола за достъп както на всяка от камерите, така и на NVR устройството. Така ще могат да са сигурни, че само те ще имат достъп до камерите и записите си. Разбира се, препоръчваме паролата да бъде по-дълга от 8 на брой и с различни символи - големи и малки букви, цифри и специални символи - !@#$%^&*()_+ - и т.н.

Какво ще се случи, ако сте създали достатъчно сложна парола, която след време забравите? Има резервен вариант. Може да въведете допълнителни въпроси с отговори за сигурност, които да използвате впоследствие. Ако не сте въвели такива допълнителни въпроси за сигурност, може да използвате така наречената суперпарола. Ще я откриете като последвате връзката "Забравена парола" (кликнете върху нея с ляв бутон на мишката). На екрана ще се появи QR код. Използвайте опцията за сканиране на QR кодове в приложението XMEYE. Ще я откриете в горния му ляв ъгъл.

След като сканирате QR кода, ще го получите 6 цифрен код на дисплея на мобилния си телефон. Въведете този код в полето за парола, което се намира под потребителското име. След това потвърдете, като изберете бутона "ОК". NVR устройството ще се рестартира, като ще премахне паролата и ще върне първоначалните потребителски данни за вход - потребител: admin ; парола: (без парола). Сега може да въведете нова парола, както и да промените потребителя за достъп.

Бисквитките (cookies) ни помагат да подобряваме услугите си. Използвайки магазина, вие приемате употребата им. Молим Ви, да се запознаете и с нашата Политика за поверителност.